logo puccinihof tilburg

Activiteiten in 2019

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van het Puccinihof Tilburg vond plaats op 12 januari 2019 van 16.00 tot ± 18.00 uur in de garage van de familie Weyters Componistenlaan 1 . Alle bewoners konden elkaar daar op een ongedwongen manier en onder het genot van een glaasje champagne het beste wensen voor het nieuwe jaar. Ieder jaar weer erg gezellig, een aanrader dus!

Barbecue 2019

Omdat het 40 jarig bestaan en het bijbehorende feest van het Puccinihof bij veel mensen nog vers in het geheugen lag vonden een aantal mensen het leuk om in de zomer van 2019 ook iets te organiseren voor de bewoners van ons hofje omdat we anders weer te lang moesten wachten op het volgende lustrumfeest. Het plan om jaarlijks een BBQ te organiseren lag snel op tafel en na het verzenden van de uitnodigingen bleek al snel dat er voldoende belangstelling was om een dergelijk eetfestijn te regelen.

De datum en locatie waren snel geregeld. Op 29 juni waren er ongeveer 25 personen bij Pierre en Iris, die hun tuin beschikbaar hadden gesteld, om onder een snikhete zon te genieten van koude dranken en warm vlees. Mede doordat de weersomstandigheden erg meewerkten werd er gezellig en lang buiten gekletst, gegeten en gedronken.

Iedereen was het er wel over eens dat dit tot een jaarlijks terugkerend evenement op de kalender moet komen te staan.  Alle leden krijgen uiteraard voor de volgende editie weer een uitnodiging.

Jeu de boules competitie 2019

Nadat de inschrijvingstermijn verstreken was bleken 9 teams zich te hebben voorgenomen om  aan een nieuw seizoen te beginnen. Naast alle oude bekenden konden we een nieuw team begroeten.  Sjaak Heunks had een partner gevonden in de persoon van Ber Wouters, jawel de broer van, en zij gingen deelnemen onder de naam Maneblusser. Na enig speurwerk en rondvragen bleek dit een biermerk te zijn. Zou de sponsoring dus ook al in ons hofje hebben toegeslagen?

In mei werden de 1e wedstrijden gespeeld en dat beloofde een voortvarend verloop van de competitie te worden. Zou het er dit jaar dan toch van komen om op de afgesproken datum de competitie af te kunnen sluiten?  Dit bleek echter toch weer niet mogelijk door allerlei factoren.

Na een snelle start moesten de Snijderkes  wat later de competitie staken omdat er privé zodanige omstandigheden ontstonden dat het aan de nodige tijd ontbrak om alles nog tijdig te kunnen plannen. Ook Les Deux zagen zich genoodzaakt om de strijd te staken wegens te drukke werkzaamheden in onverwachte mantelzorg hulpverlening, zodat de competitie voort werd gezet met 7 teams.

Ondanks het feit dat het deelnemersveld overwegend uit pensionado’s  bestond bleek het nog niet mee te vallen om zodanige afspraken te maken dat de wedstrijden binnen de gestelde termijn gespeeld konden worden. Om die reden werd uiteindelijk besloten om het totaal aantal wedstrijden te halveren en de onderlinge ontmoetingen te beperken tot 1 wedstrijd bestaande uit 2 te spelen sets.

Op deze manier konden alle teams hun wedstrijden op tijd spelen en kon gestart worden met de kruisfinales. Ingeplande vakanties gooiden ook hier weer roet in het eten om vroeg in september de competitie af te kunnen sluiten. Tijdens de  wedstrijden in de kruisfinales waren diverse mooie acties te bewonderen. Ook de spanning steeg naarmate het toernooi vorderde.  De Duikers hadden zowel in de kwartfinale als in de halve finale 3 sets nodig om door te dringen tot de finale en waren er erg op gebrand om die finale ook te winnen. De Havanna’s wisten zich zonder al te veel moeite te plaatsen voor de finale en konden zich gaan voorbereiden op een te verwachten pittige titelstrijd. De Havanna’s,  die hun titel wilden prolongeren, zagen zich genoodzaakt om tijden de vakantie de ballen mee te nemen om op de camping te oefenen om in de flow te blijven om zodoende De Duikers in de finale te kunnen verslaan.

Dit bleek geholpen te hebben. In de finale werd de 1e set zonder al te veel moeite door de Havanna’s gewonnen met 13-06. De Duikers kwamen er in de 2e set niet meer aan te pas en verloren die kansloos met 0-13 waardoor de Havanna’s zich voor het 4e jaar op rij kampioen van Puccinihof mogen noemen.

De competitie werd zoals gebruikelijk weer afgesloten met een onderling samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje waarbij al weer volop plannen werden gesmeed voor de editie van 2020.

 

 

N.B.: Hou voor de actualiteiten de website www.puccinihoftilburg.nl in de gaten.